onsdag den 3. november 2010

Rebecca og Hebe

Aldrig glemme, hvor meget du kan lære om noget blot ved at stikke omkring det, at inspicere det, undersøger det op tæt på fra alle vinkler. Du kan endda finde løsningen på et mysterium.



Så det var, da jeg besluttede at tage et close-up se på nogle af de underlige statuer, der for nyligt fascineret mig. Ud nær Elston og Montrose, to af de Vandbærer statuerne bar smuldrende inskription på Henri Studio, Chicago. Ah hah! Måske nogle spor af dette obskure, glemte studie måske endnu findes midt langt informationsmæssige efterladenskaber af internettet.





Ja, nogle svage fodspor stadig!

Henri Studio er efter deres egen regning, et stort og meget travl stemmer skulpturer selskab, forstærket et begreb, som deres 200 + siders katalog. Virksomheden blev grundlagt for 60 år siden af en italiensk immigrant fra regionen Toscana - lige i tide til at begynde at levere statuer til midten af århundredet byggeboom.

Og vores dejlige dame her med kanden på hendes ryg, viser det sig, er den bibelske Rebecca, der tilbyder vand til Abrahams Træl. Rebecca ved brønden er et emne af statuer og male med en lang, lang historie.



















Der synes ikke at være nogen præcis præcedens for statuen design, så vidt jeg kan fortælle, at det er et originalt værk. Desuden statuen er langt fra en klon. Detaljer varierer fra statue til statue, såsom placeringen af højre arm, eller karakteren af fartøjet i hendes venstre hånd.


Rebecca 'hyppigste konkurrent er Hebe den mundskænk, en mindre græsk gudinde, hvis popularitet som en have statue rækker langt ud over Chicago.











Lige, hvad disse to har at gøre med moderne lejlighed lever stadig lidt uklart for mig, selvom det er helt sikkert yderligere dokumentation, at modernismen var aldrig nogle monolit kraft stamping out alle spor af historicisme. Kættere forblev på fri fod i befolkningen, og de var i haven!

Ingen kommentarer: